SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Božićna čestitka


0011007.48Dragi prijatelji, braćo i sestre u Kristu –

svi vi koji s vjerom, nadom i ljubavlju očekujete svetkovinu Kristova rođenja,

svi vi koji od te vjere živite i koje ta nada jača na trnovitom životnom putu,

svi vi koji se za tu vjeru znate s ljubavlju žrtvovati i trpjeti,

svi vi koji u toj vjeri želite trajno živjeti i umrijeti, kako biste s Kristom živjeli i u vječnosti,

nek vam je svima SRETAN BOŽIĆ!

 

Sretan Božić prije svega vama, stari i bolesni,

vama koji ste mlađim naraštajima prenijeli svoju vjeru u utjelovljenje Božjega Sina Isusa Krista i njegovo rođenje od Djevice Marije i koji i dalje svojom ljubavlju, požrtvovnošću i ustrajnošću u dobru pokazujete mladima i zdravima put spasenja i tako činite svijet boljim i ljudskijim.

 

Sretan Božić također vama, muževi i žene, očevi i majke obitelji,

koji se rađanjem i dobrim odgajanjem svoje djece pridružujete Božjem stvaralačkom djelu! Bog preko Djeteta Isusa obilno blagoslivlja one koji zahvalno prihvaćaju od Boga dar života i daruju ga svojoj djeci, Crkvi i svijetu. Ne bojte se: On će nagraditi vaš rad i trud i vašu žrtvu i neće nedostajati ni kruha ni ruha za vas i vaše obitelji, jer svi smo mi Božja djeca, a Bog svoju djecu voli više nego što i jedna majka može voljeti svoje rođeno dijete.

 

Sretan Božić i vama, mladići i djevojke, vama koji ste, poput Marije i Josipa, na raskrižju putova života i kojima se postavljaju ozbiljna pitanja izbora zvanja i otkrivanja smisla života. Neka vam Isus, Marija i Josip budu uzori spremnosti na vršenje volje nebeskog Oca za vašu osobnu sreću i na spasenje svega svijeta. Samo hrabro naprijed – Kristovim putem, jer tko je s Kristom, on pobjeđuje zlo i tamu i daje svijetu novo svjetlo ljubavi, spasenja i vječne sreće.

 

Sretan Božić osobito vama, djeco, mala i velika –

jer Božić je prije svega vaša svetkovina! Krist je došao na svijet kao dijete, upravo kao i vi, jer on ljubi nevinost, čistoću i iskrenost djeteta. On traži da i odrasli budu dobri kao djeca, ukoliko žele ući u Njegovo kraljevstvo. On je bio savršeno poslušan Bogu, svom nebeskom Ocu, ali i svojoj zemaljskoj majci Mariji. On nam je dao primjer sveta života, koji može slijediti svatko, samo ako hoće, a vi to sigurno hoćete.

 

A neka se s nama raduju i oni koji još ne upoznaše Krista

kao svoga Boga i svoga Spasitelja, jer On je došao i radi njih, On i njih voli, i njih poziva, i njima nudi svoje spasenje. Tko god ljubi Boga i brata čovjeka, tko vrši volju Božju čineći dobro i izbjegavajući svako zlo – on je na dobru putu prema Kristu Spasitelju, pa neka je i njemu sretan Božić!

 

Dakle, sretan Božić svima!

Sve vas blagoslovio Novorođeni Krist Gospodin!

Vaši jajački fratri fra Hrvoje, fra Mario, fra Marijo i fra Zoran

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login