SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Župne obavijesti – Božić


ii4-         Danas je Božić. Sv. Mise su kao i nedjeljom, jedino nema sv. Mise u Barevu.

-         Sutra je drugi dan Božića, Stipandan. Sv. Mise su kao i nedjeljom, Barevo u 11 sati.

-         Prekosutra je treći dan Božića, Ivandan. Kod nas sv. Mise su u 8 sati i večernja u 17 sati. Na pučku sv. Misu pozvani smo ići u Podmilačje tradicionalno.

-         U subotu na mladence počinjemo s blagoslovom obitelji. Bilo bi lijepo da na blagoslovu obitelji budete svi na okupu (čitava obitelj). Tradicija je da svećenika dočeka domaćin na vratima sa sv. vodom. Na stolu treba biti križ, sv. voda i upaljena svijeća, a oni koji mogu kleknuti neka kleknu prilikom blagoslova. Molimo one koji žive u gradu da na ulaznim vratima u kuću ili stan stave ili sv. sličicu ili adventski vijenac ili blagoslovljenu grančicu da znamo koja je katolička kuća i da hoćete blagoslov.

-         I ove godine skupljat ćemo vaše darove u suhom mesu i slanini. Sve što nam dadnete od suhog mesa i slanine mi ćemo proslijediti u naš samostan sv. Ante na Bistriku u Sarajevu gdje živi naš fra Drago Bojić . Hvala vam na tome.

-         Hvala šumariji na prelijepim božićnim jelkama. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli sada ovih dana u organizaciji. Posebno hvala Framašima.

-         Od mladenaca pa nadalje neće biti večernjih sv. Misa radnim danom.

-         Bogu hvala ove godine uspjeli smo urediti dvoranu, sakristiju i kancelariju sa popratnim prostorijama u filijalnoj crkvi u Barevu. Završili smo sa uređenjem kripte i uradili smo idejni plan unutarnjeg uređenja crkve. Idejni plan unutarnjeg uređenja crkve odobrili su fratri našeg samostanskog područja, građevinska komisija pri našem Provincijalatu na razini čitave naše provincije i naš provincijal fra Lovro Gavran. Ostalo je još da odobri taj plan naš biskup Franjo i čim on odobri odmah ako Bog da počinjemo sa izradom izvedbenih planova i čim to bude gotovo nastavljamo sa radovima u crkvi, a prelazimo sa sv. Misom tada u kriptu. Hvala vam svima koji pomažete u izgradnji.

-         Želio bih se zahvaliti svima vama koji ste došli iz drugih krajeva (tamo gdje živite) ovdje proslaviti Božić. Hvala vam što ste se patili na putu i na granicama da bi mogli zajedno sa svima nama dočekati Božić.

-         U nedjelju po odredbi naših poglavara skupljat će se posebna lemuzina za postradale na Filipinima. Hvala vam unaprijed na vašoj pomoći.

-         Za gradnju dali su slijedeći: Ivan Stipana Jurić Bulići 50 EU, Smiljka Marjanović 50 EU, Juro Ivić 100 KM, Janja Bagarić Lučina 50 KM, Zvonimir Nike Radić 100 KM, Dragan i Lucija Smoljan Peratovci 100 EU, Nediljko Ante Lukić 100 KM, Ivo i Jadranka Bogić 100 EU, Stjepan Leovac Bulići 50 KM, Ivica Grgić 100 KM, Dominik Topal 50 KM, Zoran Stipe Brtan Carevo Polje 100 KM, Ilija Jukanović 10 litara rakije, Obitelj Ljube Lovrića 100 EU, Zoran Jurišić 200 KM. Svim darovateljima velika hvala i neka ih naša draga Gospa prati u njihovim životima.

-         Molimo vas da u ovom Božićnom vremenu budemo svi dostojanstveni u svome slavlju Božića.

-         Dobili smo jako puno čestitki za Božić. Izdvajam čestitku naših biskupa Franje i Marka iz banjolučke biskupije i čestitku jajačkog imama Zehrudina Hadžića. Hvala im.

-         Velike Mise za pok. Mandu Leovac pl. suprug i djeca. Pokoj vječni….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login