SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

12. Šopovi dani na Plivi


PlakatTradicionalna pjesnička manifestacija Šopovi dani na Plivi, i to njezino 12. izdanje, bit će održana 27. i 28. rujna u Jajcu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Središnje uprave i podružnice u Jajcu.

„Manifestacija će okupiti 30-ak književnika, mladih književnih nada i stipendiste okupljene oko Napretka. Šopovi dani od ove godine imaju nešto izmijenjen koncept jer će biti spoj zrelosti, kroz afirmirane književnike, i mladosti, jer okuplja i nove pjesnike. Oni su „mladi“ jer će ovo biti prigoda da se nagrade najbolji učenički književni radovi“, ističu članovi Organizacijskog odbora dodajući kako su svoje sudjelovanje na manifestaciji potvrdili književnici: Šimo Ešić, Jagoda Iličić, Muhidin Šarić, Marija Fekete Sullivan, Mirsad Bećirbašić, Krešimir Šego, Sonja Jurić, Dragan Marijanović, Anto Zirdum i Dragan Mučibabić.

Program će početi u petak, 27. rujna u 14,30 sati pjesničkim recitalom Počnimo pjesmom u hotelu Turist, a nastavlja se u 16,00 sati prigodnim programom, polaganjem cvijeća na spomen-bistu pjesnika Nikole Šopa i obilaskom njegove rodne kuće.  

U 17,00 sati u Velikoj dvorani Općine Jajce bit će održana glazbeno-pjesnička večer Pod okriljem Nikole Šopa. Uz prigodne recitale, slovo o Šopu kao i nastupe Napretkovih glazbenih sekcija, ovo će ujedno biti prigoda za dodjelu nagrada mladim književnicima, školarcima.

Ovogodišnja manifestacija posthumno je posvećena nedavno preminulom književniku Mirku Kovaču, a o njemu i njegovom djelu u subotnjem programu Razgovor ugodni s Pjesnikom, koji u hotelu Turist počinje u 10,00 sati,  govorit će prof. dr. Perina Mejić.

Na koncu, manifestacija će biti zatvorena predstavljanjem knjige Jagode Iličić Vanila, med i suncokreti, te Sonje Jurić More, nebo i zvijezde, također u hotelu u 11,00 sati.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Vlada Republike Hrvatske, Vlada Kantona Središnja Bosna, Općina Jajce i HT Eronet. 

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login