SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

PROSLAVLJEN PATRON ŽUPE – VELIKA GOSPA


 

IMG_6928

I ovu godinu je 15. kolovoza svečano proslavljen patron naše župe – Velika Gospa. Vjernici naših krajeva su se za ovu proslavu pripremali kroz devetnicu i trodnevnicu. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je Fra Vinko Sičaja, župnik u Livnu, uz koncelebraciju svećenika iz Jajca, Podmilačja i Mrkonjić grada. 

Fra Vinko je u svojoj propovijedi govorio o shvaćanjima Marije “…Nisam pristalica onih koji Mariju toliko veličaju, a razlog zbog kojeg je ona sve činila – Krista – ostave u sjeni, niti sam pristalica onih koji Mariju žele prikazati kao najobičniju ženu, kao da nije bitna. Marija je i jedno i drugo, i Velika i Mala…” Nadalje je govorio o životu Marije u usporedbi s problemima koji nas danas tište “…životna priča žene koju slavimo isprepletena je radošću, životnim planovima, čvrstim stavovima, ali i zbunjenošću, bolom, tugom i na koncu kao krunom svega slavom Isusova Uskrsnuća i njezina uznesenja. Svi se možemo barem djelomično prepoznati u Mariji. Bit ovog slavlja i jest da se prepoznajemo u ovom Božjem stvorenju…

IMG_6956

Nakon svete Mise, na kojoj su bili prisutni vjernici iz Jajce, Podmilačje, Dobretića, Mrkonjić grada,… druženje je nastavljeno u samostanskom dvorištu uz pjesmu i čašicu razgovora.

IMG_6919 IMG_6904 IMG_6937

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login