SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Susret ministranata u Visokom


ministrantiU subotu, 11. svibnja u Visokom je održan susret ministranata pod geslom “XVI. susret ministranata FRAMIN-IGRE BEZ GRANICA” na kojem su sudjelovali ministranti iz 26 župa, njih više od 600, među kojima i 25 ministranata iz naše župe.
Susret je započeo okupljanjem i svetom misom koju je predvodio fra Marko Ešegović, meštar novaka, koji su svojim pjevanjem i sviranjem animirali misno slavlje. Na kraju mise ministranti su imali priliku čuti i svjedočenje fra Nikole, jednog od novaka, koji je ukratko opisao svoj duhovni poziv.
Osim susreta ministranata organizirani su i “Dani otvorenih vrata klasične gimanzije”, tako da su osmaši nakon svete mise imali priliku obići prostorije konvikta i sjemeništa i upoznati se sa raznim mogućnostima koje ta ustanova nudi. Za to vrijeme, animatori FRAME su pripremili zabavan sadržaj za ostale ministrante.
U poslijepodnevnim satima započele su “igre bez granica”, “turnir u stolnom tenisu” te “kviz znanja” na temu Godina vjere.
Naši su se ministranti natjecali u svim disciplinama, a najuspješniji su bili u “jedenju šampita” gdje su osvojili 1. mjesto.
Susret je završen proglašavanjem pobjednika i podjelom nagrada i zahvalnica za sve. Budući da je naglasak ovakvih susreta na druženju, svi ministranti su pobjednici u zajedništvu i radosti.

Ivana Čavka, FRAMA Jajce

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login