SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

ČLANOVI ZAJEDNICE CENACOLO U JAJCU


1
U četvrtak, 18.  travnja 2013. godine u našoj crkvi je održano predavanje za mlade! Gosti predavači bili su članovi zajednice Cenacolo iz Međugorja. Zajednica je osnovana u Italiji, a osnovala ju je s. Elvira! Razlog osnivanja zajednice jesu mladi, djevojke i mladići, koji su svoje dane provodili u krađi, spas trazili u alkoholu, drogi..

U dokumentarcu, odnosno predstavljanju zajednice, mladi su mogli čuti sve o osnivanju zajednice,  njenog daljnjeg razvijanja te širenju po drugim državama, kontinentima. Tako je osnovana i u BiH, Međugorju! Iz tog prvog dijela susreta posebno mi se svidjela rečenica s. Elvire: ,,Tražili su život, ne hranu i piće, nego život da ga žive!”

O tomu nam kasnije svjedoče bivši ovisnici, vlč. Ivan te još jedan mladić.

Oni su svoju mladost provodili poput svih koji dođu u zajednicu. Govorili su o tomu kako su postali ovisnici, svom ulasku u zajednicu, a na kraju i o postignutim rezultatima.

,,Najprije krene od nedostatka novaca kada počinjemo krasti novac od roditelja” rekao je vlč. Ivan, te nastavio:,, Kreneš s prijateljima van i dok imaš novac dobar si prijatelj, ali čim novca ponestane nitko si i ništa. Zbog toga postaješ depresivan, dolazi do problema i lako posežeš za drogom koja ti dodatno stvara probleme i postaješ ovisnik…”

Svoju priču o “hodu kroz pakao” danas zamjenjuju sadašnjim životom, jer ni sami ne mogu vjerovati kakvim su životom živjeli. Sada, o svim tim stvarima koje su činili govore s najviše odvratnosti i gadosti. Život u zajednici, kako svjedoče, nije bio lak, ali s dosta truda uspjeli su. Danas su oni novi ljudi zahvaljujući zajednici Cenacolo! Ivan koji je kao mladić prošao kroz najteže trenutke svog života danas je svećenik, a mladić koji je do svojih 17 godina činio užasne stvari, te bio u popravnom domu, danas je izliječen mladić i što je najbitnije spas je našao u vjeri, u Bogu!

Zajednica im je pomogla da jedni u drugima pronađu prave prijatelje jer to prije nisu imali. Iako je susret trajao vremenski dosta dugo, crkva je bila ispunjena mladima. Vjerujem da će ovo predavanje utjecati na mlade te uroditi plodom, jer se poslije moglo čuti kako mladi međusobno govore  da moraju prestati provoditi većinu vremena za računarom, internetom kako ne bi postali ovisnici.

2

Ovom prilikom zahvaljujemo članovima zajednice Cenacolo što su izdvojili vrijeme i posjetili nas, te našim svećenicima što su ih pozvali i ugostili!

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login