SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Župne obavijesti – Cvjetnica


ii4Župne obavijesti od 24. ožujka 2013.

-          Sv.  Mise su danas redovito.

-          Pod svim sv. Misama danas blagoslov grančica i čitanje Muke.

-          Danas je prvi dan Velikog tjedna.

-          Postoji mogućnost za ispovijed još danas u 16 sati, kao i sutra, prekosutra i u srijedu prije sv. Misa tj od 7 i 15 sati ujutro.

-          Po odredbi blagdan Blagovijesti ne može se slaviti u Velikom tjednu i zato se prenosi na 8. 4. 2013.

-          Veliki četvrtak. Sv. Misa u 18 sati u samostanskoj crkvi i pod tom sv. Misom spomenut ćemo se Posljednje včere  Isusa i apostola, odnosno uspostave saramenta euharistije i svetog reda. Iza popričesne molitve prenijet ćemo Presveto u pomoćni tabernakul.

-          Veliki petak. Zapovjedni post i nemrs. Obredi Velikog petka počinju u 17 sati. Bit će čitanje Muke Kristove. Svi ćemo se pokloniti Križu i poljubiti ga, a na kraju obreda dijeli se sv. Pričest. Od obreda na Veliki petak pa do ponoći bit će otvorena crkva da tko hoće i želi može pored Kristovog groba bdjeti u molitvi i razmišljanju. Bilo bi dobro da nas na tom bdijenju bude što više.

-          Velika subota. Obrede Velike subote počinjemo paljenjem i blagoslovom ognja ispred crkve u 19 i 30 sati. Zatim u procesiji kroz crkvu sa upaljenom uskrsnom svijećom nastavljamo sa hvalospjevom uskrsnoj svijeći, slušanjem riječi Božje, s blagoslovom krsnog zdenca te ispovijesti vjere.  Na sv. Misu na Veliku subotu ponesite sa sobom svijeću. Od Slave Velikog četvrtka pa do slave Velike subote neće biti upaljena zvona. Pozivamo vas da sudjelujete u obredima ovih velikih dana. Budimo svi skupa pobožni, čuvajmo se grijeha i budimo pravi aktivni vjernici.

-          Na Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu nema jutarnjih sv. Misa.

-          Na Veliku subotu blagoslov jela kod nas u crkvi u 10 sati i u 14 sati, Barevo 11 sati.

-          U nedjelju je Uskrs. Sv. Mise su redovito.

-          U petak 22. 3. potpisan je ugovor sa firmom Komotin o nutarnjem uređenju kripte. Govorili smo vam u više navrata da smo morali raditi ponovno izvedbeni plan kripte i urađen je Bogu hvala.  Počinjemo sa uređenjem kripte,a u međuvremenu rade se idejni planovi nutarnjeg uređenja crkve. Nadam se da će ti idejni planovi biti do ljeta prihvaćeni od naših komisija, i tek onda mogu se raditi izvedbeni planovi. Vjerujemo da će to biti tijekom ove godine, a za to vrijeme ako Bog da radimo na uređenju kripte. Kada kriptu uredimo, a planovi crkve budu gotovi, preselit ćemo u kriptu i odmah nastaviti sa nutarnjim i vanjskim uređenjem crkve. Obećali smo vam to prošle godine i ako Bog da evo to obećanje ispunjavamo. Uvijek možete pitati nas oko gradnje, možete obići gradilište, a mi vam stojimo na usluzi. Hvala vam svima koji nas podržavate i koji dajete svoje priloge za gradnju. Zato ćemo od idućeg prvog petka svaki prvi petak u mjesecu imati sv. Misu u 7 i 30, a nakana je za sve darovatelje i za sretnu gradnju. Hvala vam.

-          Za gradnju dali su slijedeći: Franjo Ljubičić Carevo Polje 100 KM, Matija SvalinaBulići 50KM, Branko Ljube Bilandžija 50 EU, Mijo Blažević 50 KM, Mato Tome Bliznac  50 KM, Jozo Bojanić 200 KM, Lucapok. Slavka Ladan 50 EU, Bosa pok. Mije Ladan 50 KM, Mara pok. Peje Crnoja 310 KM, Stipopok. Ivana Crnoja Lučina 100 EU, Kata Rimac Rika 100 KM, Lucapok. Zdravka Nikić Rika 100 KM, Mara Ladan pok. Ivana Carevo Polje 100 KM, Stipo Branka Leovac 200 KM, Slavko Blažević Rika 100 KM, Ivanka Hren 100 KM, Mirko Tokić Tome Bulići 100 EU, Niko pok. Ive Marjanović Klimenta 100 EU, Anto Dumančić Nikole 100 KM, Anto Matekalo Joze Zgone 50 EU. Svim darovateljima neka naša draga Gospa bude nagrada i plaća.

-          Prošli tjedan umrla je Anka Crnoja i pokopana na gradskom groblju.

-          Velike Mise za pok. Anku Crnoja platila djeca.

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login