SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Proslavljen patron župe Jajce – Velika Gospa


Nakon devetodnevne priprave, u srijedu, 15. kolovoza proslavljen je patron naše župe, Velika Gospa.

 

 

 

 

 

Središnje euharijstijsko slavlje u 11.00 sati predvodio je fra Stipo Karajica, župni vikar iz Sesvetske Sopnice uz koncelebraciju fra Zorana Mandića, župnika i gvardijana u Jajcu, fra Vinka Jelušića, župnog i samostanskog vikara u Jajcu, fra Marija Jelića, župnog vikara u Jajcu, fra Ivanka Vuka, župnog vikara u Jajcu, fra Iliju Stipića, župnika u Podmilačju, fra Stipu Alandžaka, profesora na Franjevačkoj gimnaziji u Visokom, vlč. Josipa Jerkovića, župnika u Mrkonjić Gradu i vlč. Dražena Zrilu koji je namješten u Novoj Gradišci.

Fra Stipo je u propovijedi govorio o Mariji kao ženi današnjice. Marija jest rodila Božjeg sina, ali je bila žena, kojoj je povjerena najteža i najljepša zadaća, briga za dijete i obitelj. I današnje žene imaju istu ulogu.

Na svetoj misi se okupio veliki broj vjernika koji su došli iz cijelog jajačkog kraja – Jajce, Podmilačje, Dobretići, Mrkonjić Grad.

Ovo slavlje je svojim pjevanjem uzveličao župni zbor pod vodstvom s. Anđelke Mlakić.

Nakon svete mise uslijedilo je druženje uz zvuke šargije i bećarca, igralo se kolo i razgovaralo uz čašicu fratarske šljivovice.

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login