SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Najava Dana ekologije


Framaši naše provincije Bosne Srebrene već nekoliko godina obilježavaju Dan ekologije. Ovogodišnji susret povodom tog dana bit će u Jajcu, 2. lipnja 2012. s početkom od 10 sati. Na taj će susret stići oko 350 framaša iz cijele Bosne.

Istina, taj susret trebao je biti prošle godine, no, zbog Papina posjeta Hrvatskoj, odgođen je za ovu. U nastavku pročitajte Poruku Frame BS, s posljednjeg njihovog susreta u Rami/Šćitu. Izvor: http://www.bosnasrebrena.ba Na fotografiji: framaši župe Jajce u Fojnici (arhiv Vjesnika).

SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA – 2010.

Poruka Franjevačke mladeži (FRAME) Bosne Srebrene

Okupljeni na Šćitu u Rami – predivnom mjestu prirodnih i kulturnih ljepota, okruženi vodom, čistim zrakom, u zajedničkom druženju, sa slutnjom božanskoga dodira u ljepoti svega stvorenoga i svakoga ljudskoga lica, mi pripadnici Franjevačke mladeži Bosne Srebrene, nadahnuti ljubavlju Franje Asiškoga prema svemu stvorenome, obvezujemo se i poručujemo svim mladima i svim ljudima naše domovine Bosne i Hercegovine:

 • Čuvat ćemo i brinuti se za prirodne ljepote – vode, šume, polja, životinje i cvijeće – u svojim mjestima i svojim zavičajima. Nećemo zagađivati, uništavati prirodu niti dopustiti da se neplanski i nemoralno iskorištavaju prirodni resursi naše zemlje.
 • Čuvat ćemo, poštivati i brinuti se za povijesno i kulturno blago svih naroda, institucija i pojedinaca ove zemlje; za sve ono što su prije nas stvorili marljivi ljudi svojim umom i rukama; brinut ćemo za čistoću naših sela, ulica, gradova, škola, kuća i okućnica.
 • Pozivamo sve mlade da se pridruže našoj akciji zaštite okoliša ili da se na sličan način organiziraju u svojim mjestima, župnim ili drugim zajednicama.

Ovim druženjem i čišćenjem okoliša mi potvrđujemo smisao svoga vjerničkog i uopće ljudskog obitavanja na zemlji. Bog nas je stvorio od zemlje, ove naše zemlje i oživio nas svojim duhom. Želimo stoga slaviti Stvoritelja u ljepoti prirode i neba, vode i vatre, sunca i mjeseca, u ljepoti ljudskoga lica – radosnoga i patničkoga, u ljepoti svakog Božjeg stvorenja. A preko ljepote prirode Bog će sa svim svojim darovima učiniti i naše ljudsko zajedništvo prirodnijim i iskrenijim.

Vidimo se nagodinu u kraljevskom Jajcu!

Pozdrav svima!

Šćit, 5. lipnja 2010.

Framaši Bosne Srebrene

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login