SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića


 

Nakon trodnevne priprave u Carevom Polju proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

Tekst: fra Željko Gogić

U jajačkoj župi blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića (12. 5.) posebno se slavi u Carevom Polju. Ovom je blagdanu prethodila trodnevna priprava. Skupina franjevačkih bogoslova s meštrom fra Marinkom Pejićem posjetili su župu Jajce te nastupili na groblju u Carevom Polju predvodeći i animirajući pučko i večernje euharistijsko slavlje.

U jutarnjim satima stigli su u Franjevački samostan sv. Luke u Jajcu, gdje ih je s ostalom braćom u samostanu dočekao gvardijan fra Niko Petonjić. Nakon okrjepe uputili su se u Carevo Polje slaviti pučko euharistijsko slavlje u jedanaest sati. Uz meštra fra Marinka u koncelebraciji bio je gvardijan i župnik fra Niko. Na koncu sv. Mise fra Niko je zahvalio meštru i bogoslovima na njihovom dolasku te svima koji su sudjelovali na Misnom slavlju. Potom je uslijedio ručak koji priprema obitelj Blaža Blaževića iz Careva Polja.

Već je uobičajeno da na ovaj blagdan na večernjoj sv. Misi u 17 sati bude i blagoslov djece, koja su na na izlazima iz groblja dobivala bombone. Fotogalerija

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login