SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Gospa Lurdska


Ovaj blagdan je drugi patron naše župe u Jajcu. Snijeg i niske temperature, uz koju zraku sunca, spriječili su ovogodišnju procesiju s kipom BDM. Pripravljali smo se trodnevnicom gdje se molila krunica, Lauretanske litanije i bila prigoda za ispovijed.

Na današnji blagdan, sv. Misu predvodio je fra Jozo Gogić, negdašnji samostanski i župni vikar u Jajcu, a sad župnik u Foči kod Doboja. U svojoj propovijedi fra Jozo je govorio o bolesti u Bibliji, bolesnicima te onima koji dvore bolesnike. Pozvao je sve da prihvate svoj križ koji se manifestira i kroz bolest i patnju.

Osim gvardijana i župnika fra Nike Petonjića, euharistijskom slavlju su nazočili fra Krešimir Vukadin, župnik u Dobretićima, fra Božidar Štrkalj, bogoslov, ministranti, veliki župni zbor pod vodstvom s. Anđelke Mlakić te vjernici župa jajačkog podneblja.

Župa Prečistog srca Marijina Foča kod Doboja doživjela je isti križ kao i naše župe. S tim da se u toj župi danas vratilo svega nekoliko vjernika. Detaljnjije o toj župi pročitajte na http://www.bosnasrebrena.ba/v2010/samostani-i-zupe/samostansko-podrucje-plehan/foca.html

Kao što druge župe pomažu nama, tako i mi nastojimo pomagati drugima. Prošle smo nedjelje najavili da danas i sutra skupljamo priloge za gradnju crkve u Foči. Stoga vas pozivamo da, prema svojim mogućnostima, sudjelujete u ovom djelu ljubavi.

Nakon euharistijskog slavlja, nazočnima smo ponudili fratarsku šljivovicu, koja, (zamislite!) ni na ovim niskim temperaturama ipak nije smrzla.

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login