SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

Naši vjernici u Nizozemskoj


U siječnju smo posjetili našega fra Ivicu Juršića, župnika Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića u Nizozemskoj. Imali smo prigodu susresti se s nekolicinom Jajčana, ali i vjernicima iz drugih župa diljem BiH i HR.

Najiskrenije zahvaljujemo fra Ivici za bratsku ljubav koju je i ovom prigodom iskazao našoj samostanskoj i župnoj zajednici. Naime, skupa s vjernicima u Nizozemskoj skupljali su novčane darove za gradnju naše župne crkve i samostana u Jajcu. Darovali su iznos od 6.853 € i 20 KM. Popis darovatelja stavili smo u arhiv župe i samostana.

Preporučujemo ih u svoje molitve Bogu kako bi i dalje sačuvali obilježja naših bosanskih i hrvatskih vjernika te ostali prepoznatljivi među brojnim narodima u Nizozemskoj po: postojanosti u vjeri, susretljivosti, marljivosti i povezanosti s Crkvom. Neka ih uvijek i svugdje prati Božji blagoslov i zagovor sv. Nikole Tavelića. Opširnije o tome možete pročitati u našem slijedećem broju Vjesnika. Pripremili smo vam nekoliko detalja iz gotovo svih mjesta u kojima fra Ivica s našim vjernicima slavi sv. Misu.

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login