SAMOSTAN I CRKVA

SAMOSTANSKO PODR.

  ANKETA

  Ocijenite novi izgled naše stranice…

  Posjetitelji

  free counters

„S bližnjima u potrebi“


Tijekom i ovog došašća Frama Jajce i franjevački samostan sv. Luke organiziraju, Jajčanima već poznatu, humanitarnu akciju nekoć zvanu Solidarnost s potrebnima, a sad „S bližnjima u potrebi“.

Započinjemo novo liturgijsko vrijeme, vrijeme došašća. U ovomu vremenu sabranosti, skrušenosti, poniznosti, pokore i milosrđa pročistimo svoja srca i duše od svih štetnih naslaga. Vrijeme u kojem živimo, osobito problemi koji ga svakodnevno obilježavaju trebaju ljude jake vjere, čvrste nade i velike ljubavi. Samo takvi ljudi mogu učiniti korak više. Svi znamo da je došašće priprava za svetkovinu Božića. Mi se stoga nećemo pripremati za ovu svetkovinu načinom kako nam ga reklamiraju oni koji na njemu žele zaraditi. Nama kršćanima Božić nije samo najradosniji blagdan, nego još više poziv na budnost. Gospodin je s nama. A to od nas traži ozbiljnost u ponašanju, govorenju i radu. Dok se pripravljamo za slavlje rođendana našega Gospodina, a samim tim i našega spasenja, mi nećemo zaboraviti da je s Božićem započela nova stranica odnosa Boga i čovjeka. Bog je pružio ruku svome najmilijem stvorenju. Na nama je da tu ruku prihvatimo i kao suradnici ovu zemlju učinimo mogućom za život svih ljudi. Došašće je upravo vrijeme za takvu angažiranost.

I ovoga ćemo došašća skupljati vaše darove po trgovinama. Stoga gdje vidite znak i natpis „S bližnjima u potrebi“ stavite u svojim mogućnostima neki kupljeni proizvod (brašno, ulje, šećer, sol, začine,…) te tako podržite ovu akciju, a tim činom činite djelo milosrđa prema potrebnima. Molimo vlasnike trgovina koji su nas podržavali u ovoj akciji da to učine i ovoga puta. Dakako, mogu to učiniti i svi drugi koji do sada nisu.

Ova akcija traje do konca adventa u slijedećim trgovinama: STR „Tonex“, STR „Petonjić“, STR „Ivana“, STR „Kivi“, STR „Pougarka“, STR „Kruška“, STR „Mini market Matko“, „Jim-i market“, „Best“ – Pijavice i „Mlinpek-žitar“ na Skeli.

Pozivamo sve ljude dobre volje da, prema svojim mogućnostima, sudjeluju u ovoj plemenitoj akciji.

  Naslovnica 59

  Naslovnica 59

  Svjetlo riječi

  svjetlorijeci

  Bosna srebrena

  bosnasrebrena

  Biskupija Banjaluka

  biskupija-banjaluka

  katolicki tjednik

  katolicki tjednik

  Login